TRATAREA LEMNULUI

    Ne ocupam de protejarea componentelor din lemn, in cazul cladirilor vechi este mai dificil de realizat, motiv pentru care de obicei, aceasta operatie este executata de firme specializate, care garanteaza pentru un timp indelungat calitatea lucrarilor efectuate. In cladirile vechi, de regula, primul pas o constituie inlaturarea pagubei provocate de ciuperci sau gandaci, in conditii de lucru dificile. Aceasta lucrare poarta numele de protectie de anihilare.
    Pericolele si riscurile care pot sa apara in cazul neprotejarii lemnului:
- un prim pericol ar fi umiditatea care "creeaza" ciuperca de mucegai sau ciuperca distrugatoare de lemn, care sunt daunatoare atat pentru lemn cat si pentru sanatate, acestea producand microtoxine.
- un al doilea pericol ar fi bacteriile care sporesc riscul maririi infectiilor;
- capusele de porumbel;
 

PRELUCRAREA LEMNULUI PRIN TRATAREA CU SOLVENTI

    Pentru o tratare a lemnului corespunzatoare, folosind o solutie mai buna si mai sanatoasa decat solventii este uleiul-balsam de terebentina care se obtine prin crestarea crustei de pin si colectarea in vase sau pungi de plastic a sucului care se scurge si care reprezinta o protectie naturala impotriva mucegaiului
 


TRATAREA LEMNULUI FOLOSIND AUTOCLAVA

Impregnarea lemnului este o chestiune de încredere. În plus, cu un calculator de control complet automat, impregnarea nu a fost niciodată mai uşoară.
Caracteristici precum uşă acţionată hidraulic cu închidere automată rapidă şi unitatea complet automat de amestecare şi dozare, fac operarea de zi cu zi mai uşoară.

Diferită de vid / impregnarea la înaltă presiune a lemnului este
realizata cu conservanţi pentru lemn organic (fie emulsie de apă sau organic pe baza de solvent), într-un vid / proces de joasă presiune pentru clasele 1-2. Aceasta conservare a lemnului oferă o anumită protecţie împotriva bolilor de putregai, uscaciune fără a schimba dimensiunile de cherestea. Efectul de protecţie este în mod substanţial mai mic decât prin utilizarea vid / impregnare sub presiune.